25. Maskulin energi

Dit dyrs maskuline energi er involveret. Den maskuline energi er handlende, aktiv, god til at sætte grænser, udrettende, kraftfuld, beslutsom og beskyttende. Det er en energi, vi i daglig tale vil kalde stærk og initiativrig. Den er ikke relateret til det maskuline køn men findes i begge køn. Den er ofte stærk hos de individer, der er meget handlekraftige, altid har travlt og har en stærk drivkraft. Når den maskuline energi er i balance, er den inspirerende og motiverende.

Når den maskuline energi er i ubalance, kan den hurtigt blive dominerende, overvældende og kompromisløs. Den kan blive overbeskyttende, have svært ved at finde ro og hele tiden være aktiv.

Forslag:

– Hvis dit dyr har brug for mere maskulin energi i sin hverdag, så øv dig i at skabe gode vaner og rutiner, hvor I er aktive og gør ting sammen. Det kan være, I skal gå til noget træning, eller at I skal træne op til en konkurrence, en prøve eller noget andet I har lyst til at opnå sammen. Særligt hvis du har svært ved at være i den maskuline energi, kan det være en god ide at skabe faste rammer og rutiner, der hjælper dig til at gøre noget med dit dyr på bestemte tidspunkter eller bestemte dage hver uge. At sætte mål og at gå efter dem er en god måde at dyrke den maskuline energi på.

– Har dit dyr brug for at balancere den maskuline energi med mere feminin energi, kan du træne at I undervejs i en aktivitet stopper op og bare er sammen. Du kan eksempelvis lægge din hånd på maven af dyret, for at hjælpe det til at fokusere mere på sin vejrtrækning. Du kan også lave berøringsøvelser, hvor du løfter dyrets ben et ad gangen, for at få dyret til at være til stede i kroppen, eller hvor du aer dyret i halvt tempo af hvad du plejer. Herefter fortsætter I den aktivitet, I var i gang med.