24. Læringssituation

Hvis du har trukket dette kort, er det fordi, du står midt i en læringssituation. Måske du allerede er klar over, at denne situation sker fordi der er noget, du skal se og lære. Dyrene i dit liv er ikke tilfældige, men er kommet til dig af en grund – fordi I begge har noget at lære fra jeres fælles samvær. Denne situation og denne tid har en vigtig lektie til dig og dit dyr, som skal forbedre jeres samvær og skabe mere balance for jer begge! Det er ikke altid let at være taknemmelig for en uønsket læring, men dyrene ved, hvad du kan klare, de mærker dine behov, og de er i stand til at hjælpe til større balance.

Dyrene bruger deres adfærd, beslutninger, sygdomsforløb osv. til at lære os vigtige lektier. Vi kan få indsigter i, hvordan vi bedre kan være med vores dyr, hvordan vi kan få det bedre i vores liv, eller hvordan vi kan omstrukturere tingene, så de får et bedre udfald. Dyrenes intention er aldrig at være til besvær, men altid at prøve at skabe mere balance og glæde.

Forslag:

– Prøv at finde ud af, hvad det er, dit dyr vil lære dig. Det kan du bedst gøre ved at spørge dig selv, hvad denne tid og situation trigger i dig. Måske er dit dyr syg, og du mærker frygten for at miste. Så er der noget for dig at lære om tillid eller om at heale gammel frygt. Måske din hund bliver ved med at gø i offentligheden, og du mærker, du bliver pinligt berørt. Så kan lektien være at hvile mere i dig selv, eller at finde bedre måder at hjælpe din hund på. Uanset hvad, så vær ærlig med dig selv om, hvordan denne situation får dig til at føle – eller hvad den minder dig om.

– Den bedste måde at løse denne situation på er ved at tage imod læringen. Dit dyr stopper ikke, før det føler, du har forstået pointen. Du kan fortælle verbalt til dit dyr, hvad du tror, de er ved at lære dig. Du kan også takke det for læringen. Til slut må du begynde at gøre det, som dyret beder dig om – eksempelvis øve dig i tænke mindre på, hvad andre tænker om dig, eller undersøge alternative måder at hjælpe dit dyr på.