23. Lærermesteren

Dit dyr har noget, det gerne vil lære dig. Det kan være noget, den ønsker du ser i dig selv: tanker, følelser eller vaner der ikke tjener dig. Det kan være læring om nogle af de mennesker, du omgås eller de steder, du besøger. Lærermesterens største formål er at være din vise ven, der kan guide dig og hjælpe dig på vej. Den har altid de bedste intentioner for dig, og ofte ser den et større billede end vi. Lærermesteren har som regel større indsigt i verden, end vi har. Fordi læremesteren stoler meget på sine visioner og ideer, kan den hurtigt blive misforstået som stædig, ugidelig og dominant. I virkeligheden holder den bare fast på de idéer, den har, fordi den mærker, det er vigtigt. Når det lykkes, og vi kan forstå det, vores læremester fortæller os, så kan situationen heales og et samarbejde opstå.

Forslag:

– Når læremesteren siger nej, eller når den prøver at gøre modstand, så er det for at lære dig noget. Den prøver at forklare dig, at noget i denne situation ikke fungerer, og den gør dig opmærksom på, hvad du kan ændre for at få situationen i balance igen. Når du løber ind i et ”nej” fra dit dyr, så mærk efter – hvad sker der inde i dig, hvor er du henne mentalt, følelsesmæssigt og fysisk – hvad skal ændres? Prøv dig frem, læremesteren vil med sin adfærd vise dig, når du er på rette vej.

– Mange læremestre bliver misforstået, både af deres ejere men også af andre mennesker omkring dem. Det er enormt vigtigt, at din læremester føler sig set, forstået og vigtig. Hvis du har negative tanker om dit dyr, eller andre mennesker der omgås dit dyr, har negative tanker om dit dyr, så sørg for at sige undskyld, og forklar dit dyr, at deres tanker ikke er sande.

– Jo mere du kan inddrage læremesteren jo bedre. Lyt til dens visdom, og øv dig i at lave kompromiser. Sørg for at tilbyde aftaler, hvor I begge får noget ud af det. Disse aftaler kan siges højt, og sørg for at overholde din del af aftalen.