22. Lyt til din mavefornemmelse

Du kender allerede svaret, enten bevidst eller ubevidst. Dit dyr har kommunikeret svaret til dig, og dit indre system er klar over, hvordan situationen skal håndteres. Enten ved du det bevidst, men har skubbet tanken, følelsen eller fornemmelsen fra dig, eller du har overhørt beskeden, fordi du er bange for, at den er sand. Det bedste du kan gøre i dette tilfælde, er at prøve din fornemmelse af, for at se om det giver de positive forandringer, du håber på.

Eller du har modtaget beskeden ubevidst, og måske ikke bemærket den, eller set den som en hurtig tanke eller positiv/negativ fornemmelse. Den gode nyhed ved dette er, at beskeden vil vende tilbage igen og igen. Blot ved at begynde at være opmærksom og mærke bedre efter, vil du kunne høre den besked, der venter på dig. Prøv at åbne dig selv, så du er mere opmærksom og kan bemærke ethvert lille skift inde i dig selv, når du er omkring dit dyr.

Forslag:

– Nedskriv enhver tanke, følelse, fornemmelse, idé eller mavefornemmelse som du har omkring dit dyr. Uanset om det er ‘hun ser glad ud’ til ‘mon hun er sulten’. Skriv dem ned henover de næste dage, og bemærk hvilke af disse der går igen og igen, eller om der er nogle af dem, som hænger sammen. Ofte kommer de vigtigste beskeder igennem mange gange og ofte på forskellig vis for at danne ét samlet billede.

– Prøv næste gang, inden du er sammen med dit dyr, at scanne dig selv både fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. Du skal altså prøve at mærke efter inde i dig selv, hvilke følelser, tanker og fysiske fornemmelser, du allerede har, og hvad du bliver opmærksom på, når du vender opmærksomheden ind af. Måske er du stresset, eller har tanker om dagen i morgen. Skriv det ned, og når du er sammen med dit dyr, så bemærk enhver fornemmelse, der afviger fra det, du allerede fandt ud af om dig selv inden – dette er beskeder fra dit dyr.