20. Kropskontakt

Hvis du har trukket dette kort, har dit dyr brug for at komme i bedre kontakt med sin krop. Dyrene er i kontakt med deres instinkter, og dette tvinger dem til at være i kontakt med deres krops behov – når de er sultne, vil de spise, når de er trætte, så sover de. De fleste af os mennesker, har en fast døgnrytme, og selv når vi mærker et behov i vores krop, overhører vi det. Desværre giver vi nogle gange denne vane videre til dyrene, fordi vi kun fodrer dem på bestemte tidspunkter eller bestemmer hvornår de skal hvile og bevæge sig. Dette resulterer i at mange dyr mister kontakten til deres egen krop, fordi de ikke længere reagerer på det, kroppen har brug for. Dyr der ikke har været behandlet godt, har en stor tendens til at lukke ned for deres kropskontakt, fordi de ikke ønsker at være i kontakt med de dårlige minder der sidder i kroppen.

Forslag:

– Arbejd med kropskontakt gennem berøring. Du kan eksempelvis berøre dit dyr på hele dens krop med faste, rolige tag. Men berør kun én kropsdel ad gangen, for at sætte fokus på hver del af dyret. Berør hver del af kroppen separat, imens du kun fokuserer på denne del af kroppen, for at hjælpe dit dyr med at komme i bedre kontakt til sin krop.

– Du kan hjælpe dyret med at få en bedre kontakt til sin krop gennem bevægelse. Det du kan gøre, er at bede dyret om at bevæge én del af kroppen ad gangen. Det kan eksempelvis trænes ved at lære dyrene hvilken pote, fod eller hov der skal løftes ved at prikke til den. Mulighederne er mange.

– Tillad dit dyr at mærke og ære sin krop. Hvis din hund ikke har lyst til at gå en tur lige nu, så vent til senere. Hvis din kat beder om mad en time tidligere, så lyt til den. Det er meget vigtigt, fordi vi ellers tvinger vores dyr til at overhøre deres naturlige instinkter og den visdom som deres krop besidder.