2. Beskytteren

Hvis du har trukket dette kort, er det fordi, dit dyr er en beskytter. Det kan være, du har bedt dit dyr om at beskytte dig, et andet familiemedlem, jeres hus eller lignende – eller måske har dit dyr selv bestemt sig for at have denne rolle, fordi den føler, der mangler beskyttelse på et område i jeres liv. At beskytte kan se meget forskelligt ud fra dyr til dyr – nogle dyr angriber, andre giver lyd når faren er nær imens endnu andre følger deres ejere rundt. Beskytteren er ofte villig til at sætte sig selv i en dårlig situation, eller modtage negativ opmærksomhed, for at passe sin rolle og beskytte. Oftest oplever beskytteren at være misforstået, fordi den beskytter fra et kærligt sted i dem – selvom det oftest modtages med irritation. Beskytteren er ikke altid bedst egnet til denne rolle men træder til i mangel på andre, der kan tage lederskabet. Derfor er mange beskyttere angste og overbebyrdede, og kan derfor vise problematisk adfærd.

Forslag:

– Gør det klart for dit dyr, at du eller andre overtager rollen som beskytter. Først og fremmest ved at fortælle med ord, at en anden påtager sig denne opgave (nævn hvem), og tildel dyret en anden opgave (eksempelvis som beskytter af et mindre område). Derudover er du også fysisk nødt til at overbevise dit dyr om, at det er trygt sammen med dig! Vis at du er i stand til at passe på dig selv, dit hjem eller din familie.

– Et dyr der føler, det skal beskytte, føler sig ikke helt tryg i verden. Derfor kan du med fordel arbejde på dyrets tryghedsfølelse. Visualiser en sikkerheds boble omkring dig og dyret inden I bevæger jer ud i en, fra dyrets perspektiv, vanskelig situation. Sørg for at skabe trygge, sikre rammer, hvor dyret aldrig føler sig udsat eller overhørt – og skab på den måde mere tryghed samtidig med at du viser, at du kan overtage rollen som beskytter.