14. Hals chakra

Dette kort indikerer behov for fokus på hals chakraet. Hals chakraet er det energicenter, som repræsenterer evnen til selvudtrykkelse og god kommunikation. Det repræsenterer også evnen til at sætte sunde grænser, samt at have tillid til at andre lytter, når vi udtrykker vores behov. Dyr der har et balanceret halschakra, er gode til at udtrykke sig selv uden at overdrive eller holde sig tilbage, og de er vant til at blive lyttet til i deres hverdag. Når hals chakraet derimod er ubalanceret, er der en tendens til enten at overdrive alt kommunikation, blive voldsom, fysisk eller reagere på selv de mindste stimuli. Eller modsat aldrig at kommunikere, og lade alting ske omkring sig uden at sætte grænser.

Forslag:

– Opmuntr’ dit dyr til at udtrykke sig selv. Hver gang dit dyr tager initiativ til noget, så støt ideen så dit dyr lærer, at det er okay at udtrykke sig selv og sine egne behov. Når dit dyr siger nej tak til noget, så er det din opgave at respektere dette.

– Øv dig i at lytte til dit dyr. Start med at observere dit dyr og prøv at finde ud af, hvornår det kommunikerer noget til dig – og hvad det kommunikerer til dig. Brug gerne fem minutter så ofte du kan på at sidde med lukkede øjne, være stille og blot være til stede med dit dyr, mærke og fornemme det. Prøv at skabe lidt stilhed hver dag, så eventuelle beskeder, indtryk og ideer kan komme igennem til dig.

– Hjælp dit dyr med at sætte sunde grænser. Hvis dit dyr ikke ved, hvordan det skal gøre, så hjælp det ved at trække det væk af vanskelige situationer, indtil det lærer at fornemme sine behov og udtrykke dem. Giv det en oplevelse af, at det er helt okay. Hvis dit dyr allerede sætter grænser, måske for mange, så hjælp det til at lære at håndtere situationer, ved at tage det ud af sin komfortzone og støtte det i oplevelsen. Gør det til korte, positive oplevelser, indtil dit dyr langsomt lærer at udvide sin komfortzone.