13. Følelsesmæssige plan

Det følelsesmæssige plan refererer til alle de følelser vi og dyrene rummer, og dem vi gemmer væk. Har du trukket dette kort, er der nogle følelser, som blokerer og skaber uro hos dig eller dit dyr. Måske du med det samme ved, hvilken følelse der tales om, måske du ikke er helt sikker. Det kan være enhver følelse, positiv som negativ, der kan blokere og stå i vejen for at du kan komme i dybere kontakt med dit dyr, fornemme dit dyr og løse jeres konflikter.

For eksempel kan det være, du er meget bekymret for dit dyr. Denne følelse blokerer dig måske fra at se, hvor godt dit dyr har det, og at alting er som det skal være. Det er ikke muligt for dig at modtage disse positive følelser, fordi du har travlt med at analysere alting, du ser hos dyret som tegn på, at der er noget galt. Det kan også være, der er nogle følelser i dit dyr, som holder det fra at skabe en dybere kontakt til dig. Måske det har mistillid til mennesker, eller måske det prøver at gemme sider af sig selv for ikke at skuffe dig.

Forslag:

– Første skridt er at finde ud af, hvad det er for en følelse, der blokerer jer. Hvis du allerede har en fornemmelse af, hvad det kunne være for en følelse, så stol på din mavefornemmelse. Er du derimod i tvivl om, hvilken følelse der er på spil, så er du muligvis blokeret fra at se sandheden i øjnene. Overvej jeres problem og lav en liste med mulige følelser i dig eller i dit dyr, som kunne have en effekt på dette problem.

– Når du har et bud på hvilken følelse, eller følelser, der står i vejen for jer, så arbejd på at give slip på denne blokering. Fortæl verbalt dit dyr, hvorfor du oplever denne følelse, eller tal med dit dyr, når det oplever den følelse for at åbne dialog om problemet. Derudover så er det vigtigt, at du accepterer følelsen. Når I kan rumme den, og acceptere den, så er det ikke længere en blokering, men derimod et sted hvor I kan hjælpe og støtte hinanden.