11. Fysisk aktivitet

Hvis du har trukket dette kort, har dit dyr brug for ændringer i sin fysiske aktivitet, enten mere aktivitet eller en anden form for aktivitet. Det er langt fra altid at vores livsstil og måde at gøre tingene på, tilbyder den rette stimulans til vores dyr – særligt når det kommer til fysisk aktivitet. Ofte er vores dyr fysisk understimuleret, og derfor agerer de uhensigtsmæssigt ifølge os for at komme af med noget af den overskydende energi, de har. Andre gange får de nok fysisk stimulans, men de nyder det ikke. Det kan være fordi, vi gør det samme hver dag, aldrig udfordrer dem eller hvis vi bare motionerer dem fordi, ‘det skal vi’ men uden at have hjertet med i det. I så fald er det vigtigt at ændre vores tankegang og tilgang til den fysiske træning.

Forslag:

– Inddrag mere fysisk aktivitet med dit dyr. Hvis du har svært ved at motivere dit dyr til at være mere fysisk aktiv, så må du finde ting, som dit dyr elsker at gøre. Om det er at søge efter godbidder, eller gå ved vandet, så inddrag det. Hvis du selv har svært ved at finde motivationen, så må du finde måder hvorpå, du kan nyde den fysiske aktivitet i højere grad.

– Hvis du har svært ved at finde tiden til at stimulere dit dyr mere, kan du med fordel lave nogle faste rutiner, som dit dyrs krop kan begynde at vænne sig til. Det kan være, du har tid til ekstra fysisk aktivitet to gange om ugen, så gør det til en fast rutine de dage, og sørg for at dyret kan regne med disse dages ekstra træning. Det handler blot om at gøre det, du kan overskue og magte.

– Fornemmer du, at der er brug for at skifte tilgang og tankegang omkring jeres fysiske aktivitet, så find ud af, hvad det er, der blokerer jer. Er det dine forventninger eller din egen modstand? Undersøg hvad det er, der forhindrer jeg i at få det fulde udbytte af den fysiske aktivitet I laver, og se hvordan du kan ændre disse tanker, så det bliver sjovere for jer.