10. Fortiden er indblandet

Din eller dyrets fortid er indblandet i denne situation. Fortiden kan spille en stor rolle i vores liv, og det kan påvirke os både bevidst og ubevidst. Ofte bærer vores dyr rundt på traumer eller bekymringer fra fortiden, enten fordi de har mistet nogle, har været i en ubehagelig situation eller på et tidspunkt har manglet noget vigtigt i deres liv. Fortiden er med til at skabe den måde, vores dyr ser verden på – og de kan se verden som skræmmende, overvældende eller kedelig, baseret på hvad de er vant til, og hvordan deres fortid har været. Når du har trukket dette kort, er det en indikation på, at noget i dit dyrs eller din fortid påvirker jeres nuværende relation og situation. Der er noget fra jeres fortid, I skal heale og finde fred med, før I kan tage de næste skridt i jeres fælles udvikling.

Forslag:

– Hvis du kender til dit dyrs fortid så overvej, hvordan dette kan påvirke jeres nuværende situation. Prøv at se det i et større perspektiv, og åbn din tankegang, fordi fortiden kan påvirke på mange forskellige måder. Nogle gange kender vi ikke til dyrets fortid, eller vi kan ikke finde en forklaring fra fortiden på det, vi ser i dag. Uanset hvad, så vis forståelse for dit dyrs adfærd Accepter at der foregår nogle processer inde i dit dyr, som gør det svært at bevæge sig fremad.

– Find måder hvorpå du kan støtte og hjælpe dit dyr med at komme ud af sin fortid og traumer. Det er en kunst at bevæge sig på kanten af komfortzonen hele tiden. Det er vigtigt aldrig at presse dit dyr men hele tiden at tilbyde små udfordringer, det kan overkomme, og så bevæge jer tilbage ind i jeres komfortzone.

– Hvis du kender til dyrets negative fortid, kan du prøve at hjælpe med at ændre dette billede fysisk. Det kan du gøre ved at ændre de negative associationer til positive associationer, og dermed omskrive erindringen dyret har til noget positivt. Eksempelvis kan en hest lære at samle en piske op fra jorden for en godbid.