Chanel

Chanel

Chanel og jeg har været sammen siden foråret 2007. Vi har været igennem en masse sammen, og jeg vil gerne fortælle vores historie.

 

I 2007 fandt jeg en annonce på heste-nettet.dk, om en lille pony der søgte en part. Hun skulle eftersigende både være trafiksikker og have stort potentiale til at starte stævner - så det lød perfekt for en ung, håbefuld rytter som jeg.

Det viste sig, at annoncen ikke var helt sandfærdig. Da jeg startede med at ride Chanel, var hun kun ryttervant, og skulle først til at uddannes til ridehest - en uddannelse jeg på ingen måde var i stand til at give hende, efter kun at have redet i 2 år. Jeg prøvede at ride hende som rideskolehestene, men hun havde ikke lært grundsignalerne. Det resulterede i, at de første år jeg red hende indebar magtkampe, en forvirret pony, og en pony der sagde fra på mange forskellige, forfærdelige måder. Hun kunne ikke forstå de voldsomme signaler, jeg havde lært på rideskolen, og efter flere voldsomme modsigelser som at ligge sig med rytter på ryggen, bukspring og løbe igennem et stødhegn med rytter, kunne jeg godt se, at det slet ikke fungerede.

 

Jeg var heldigvis ikke klar til at give op, og efter at have ledt på nettet stødte jeg på 'horsemanship'. Jeg læste alle bøger og hjemmesider, jeg kunne komme i nærheden af omkring dette, og prøvede nogle af disse teknikker af. Det resulterede i en hest, der lærte at stå stille under opsadling, kunne trækkes med uden at hun trak i mig og blev styrbar fra ryggen - jeg var henrykt! Endelig havde jeg fundet en metode til at løse nogle af vores mange problemer.

 

Dette ledte mig hurtigt til bidløs ridning. Jeg tog en af mit livs bedste beslutninger: Jeg ville starte helt forfra. I et halvt år skridtede jeg kun i rebgrime, hvilket resulterede i en pony, der blev ualmindelig blød for signalerne. Ved at lære hende basissignalerne fra jorden, kunne jeg let overføre dem til ryggen, og ridningen var ikke længere en kamp. Da vi derefter både travede og galopperede, var der ingen problemer. Hun blev så dygtig og lydhør, at hun til sidst kunne rides i cordeo og endda uden udstyr. Ridningen blev pludselig en glæde for begge parter i stedet for en frustrerende kamp.

 

Jeg har efterhånden prøvet utrolig mange forskellige træningsmetoder af, nogle med større succes end andre. Chanel sørgede altid for at være tydelig i, hvad hun ville være med til og hvad hun nægtede, og jeg tog den erfaring og viden med mig hver gang. Det har været en rejse at komme hertil - med på turen har vi haft stævner, lejre, kurser, sygdomme og hårde træningsperioder. Men vi er stadig sammen den dag i dag, fordi vi har kæmpet for og med hinanden. Og den dag i dag ville jeg ikke vide, hvad jeg skulle gøre uden hende - min evige lærermester.

Mathilde Denning Email: mathilde.denning@hotmail.com Tlf. nummer: 28555393