Spanske skridt

Spanske skridt

Spanske skridt er et imponerende trick, hvor man lærer hesten at løfte og strække benene frem på kommando.

1) Først lærer man hesten at løfte benet. Det gøres ved at skubbe til hestens forben med foden eller med en pisk. Idet hesten løfter benet roses der.

2) Når hesten forstår det, kan man begynde at forvente mere. Det vil sige, at man venter med at rose hesten, til den har løftet benet højere.

3) Der er flere måder at lære hesten at strække benet frem på. Jeg lærte Chanel det, ved at stille en palle foran hende (som hun havde lært at gå op på). Så skubbede jeg til hendes ben, og idet hun løftede benet for at sætte det på pallen, roste jeg - det vil sige, jeg gav hende godbidden, mens hun strak benet frem og inden hun satte det ned. Når hesten har gjort dette tilstrækkeligt nok gange, vil den automatisk strække benet frem, når man skubber til dens ben.

4) Man kan sætte en lydkommando på eller et fysisk signal, fx. selv at løfte benet, ved at gøre dette samtidig med, at man skubber til hestens kode.

5) Dette kan overføres til ryggen, ved at få en fra jorden til at give signalet, samtidig med at man giver det signal, man vil bruge fra ryggen.

Mathilde Denning Email: mathilde.denning@hotmail.com Tlf. nummer: 28555393