Neje

Neje

 

Neje er et fint og avanceret trick, hvor hesten ligger sig ned på det ene ben. Det kræver en del af hestens balance, så hvis man har problemer med tricket, kan man starte med at kigge på sin hests balance. Dette er et trick, man ikke bør udføre for ofte eller for længe, da det er krævende for hestens ben og ryg, men det skader ikke at træne det engang imellem.

1) Først lærer hesten at bakke ved et tryk på bringen. Det gøres ved at ligge et pres på bringen, muligvis også i grimen, og idet hesten ligger vægten tilbage, roses hesten. Efterhånden kan man begynde at forvente mere af hesten, dvs. at den begynder at bakke.

2) Først løftes hestens ene forben. Det er vigtigt, at stå den omvendte vej af når man renser hove, så hesten ikke begynder at neje, når vi vil rense hove. Mens vi holder benet, beder vi hesten om at bakke, ved at trykke den på bringen. Bare den ligger vægten tilbage, roses der og benet slippes. Efterhånden kan vi forvente mere, dvs. at hesten ligger vægten mere og mere tilbage, og på et tidspunkt vil den støtte med benet på jorden.

3) Man kan overføre dette til et signal, ved at give hesten et tegn lige inden man beder den neje, fx at prikke med pisken på benet. Efterhånden vil den forbinde tegnet med at neje.

Mathilde Denning Email: mathilde.denning@hotmail.com Tlf. nummer: 28555393