Jordtræning

Jordtræning

Horsemanship er et begreb, som i løbet af de sidste år er blevet meget udbredt. Der er mange forskellige oversættelser og forståelser af dette ord. Når jeg hører horsemanship, tænker jeg alt omgang med hesten på hestens præmisser. Dvs. at horsemanship ikke er en speciel træningsmetode, det er alt fra at man kan trække hesten, til at man kan træne sin hest frit på banen eller ride den for lette hjælpere.

Det som de fleste forbinder med horsemanship er træningsformen 'jordtræning'. Jordtræning er, som ordet indikerer, træning af hesten fra jorden. Det er derfor meget bredt, og der er utallige underkateogorier af jordtræning. Den almindelige håndtering af hesten bliver oftest meget lettere, hvis man bevidst træner fra jorden, da hesten med tiden lærer at reagere for små signaler, og man lærer at kommunikere grundsignalerne som at stoppe, starte og bakke fuldt ud til sin hest.

Jordtræning er dog meget mere end dette. Det kan udvikles til svære øvelser, træning af hesten uden udstyr, agility, tricks og meget andet! Jordtræning lærer træneren at være meget opmærksom på sin hests signaler, og dermed lærer man at aflæse hesten og på den måde kommunikere med hesten på hestens eget sprog.

 

Hvordan starter man?

Det er ikke muligt at komme med en konkret guide på, hvordan man bedst starter op på jordtræning.

En mulighed er at få undervisning for at være sikker på at komme godt fra start. Derudover vil jeg foreslå at researche på nettet og låne forskellige bøger. Der er tusindevis af forskellige meninger til, hvordan man bedst træner en hest, og det handler om at finde den træningsfilosofi, man finder mest tiltalende.

Herefter er der ikke andet at gøre end at prøve sig lidt frem, og se hvad der fungerer. Det kræver tålmodiged og vedvarenhed, og i starten vil det formentlig gå langsomt, fordi både dig og din hest er på udebane, og lige skal forstå pointen i træningen.

 

Mange tror, at det kræver specielt udstyr at jordtræne sin hest, men det er ikke sandt. Man kan jordtræne i alt fra en almindelig grime, hovedtøj til intet udstyr. Det vil sige, at man kan træne i det udstyr, man bare lige har liggende.

 

 

Mathilde Denning Email: mathilde.denning@hotmail.com Tlf. nummer: 28555393