Naturlig Hestetræning

Naturlig hestetræning

Begrebet 'naturlig hestetræning' dækker for mig over en omgang med heste, der er baseret på en naturlig kommunation mellem hest og rytter.

Jeg arbejder ud fra principperne fra 'True Connection'. Jeg har derfor stor fokus på, at kommunikere med hesten på en måde, den kan forstå. Jeg stræber efter at kommunikere ligesom den ældre, erfarne hoppe i flokken, som de andre heste ærer og frivilligt følger. Derudover kommunikerer jeg ikke kun via. fysisk kontakt og kropssprog, men også via. tanke og energi, ligesom hestene gør det i naturen. Heste der lever vildt, kommunikerer med hinanden omkring farer. Det er ikke altid de kan se eller høre hinanden, men alligevel lykkes deres kommunikation, fordi de bruger tankeudveksling og energiaflæsning. Dette er naturligt for hestene, og dermed er det let og trygt for dem at forstå, også når vi bruger det. Det er derfor ikke os der skal lære hesten noget, den kan skam godt, det er derimod os der af hesten skal lære at kommunikere.

 

Jeg betragter desuden træningen som leg, og ønsker at hesten også gør dette. Der er ingen regler, ingen 'indspænding' eller korrigering af bevægelser men derimod masser af frihed for både hest og træner! For mig skal hest og træner være ligeværdige, vi har begge en stemme, der skal lyttes til - vi skal have et venskab. Og et venskab indebærer mindst lige så meget sjov og fjolleri, som seriøse øjeblikke. Dét ligger jeg stor vægt på.

 

Hvis du vil læse mere om mine tanker bag hestetræning så læs mine blogindlæg her.

En stor tak skal lyde til min underviser og inspirationskilde Marianne Florman fra www.horsessense.dk

"We have more to learn from animals than animals have to learn from us."

Mathilde Denning Email: mathilde.denning@hotmail.com Tlf. nummer: 28555393

"Adjust yourself to the horse and not the horse to you"